Carrot Cake (worteltaart)


Overheerlijke Carrot Cake




150 gram boter
1 kleine winterpeen geraspt
150 gram kristalsuiker
2 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneel

Vorm de oven voor op 175 graden.
Vet de bakvorm in of leg bakpapier op de bodem van de bakvorm.
Laat de boter smelten.

Meng de boter, wortel ,suiker, eieren en een mespunt zout in de kom goed door elkaar mengen.
Roer het zelfrijzende bakmeel en kaneel er goed door heen.

Roer het zelfrijzende bakmeel en kaneel er goed doorheen.
Giet het beslag in een bakvorm.

Bak de carrotcake in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
TIP: Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satestokje ( het stokje moet schuin uit de cake komen.)

Voor het glazuur:

100 gram roomkaas
125 gram poedersuiker
50 gram boter
1 zakje vanille suiker

Smelt de boter
roer de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker erdoor met een mixer, tot er een glad glazuur laag ontstaat.

Strijk het glazuur met een spatel over de cake.
Strooi er nog een beetje gekleurde hagelslag over.

En je hebt een bijzonder stukje cake voor bij de koffie en thee!

Eetsmakelijk!