Makkelijk gerecht!


Een makkelijke maaltijd voor 4/5 personen.

Gehaktballetjes

Benodigdheden

500 gram rundergehakt ( van Slagerij van den Berg)
1 zakje Verstegen kruidenmix voor GEHAKT met paneermeel ( van Slagerij van den Berg)
1 ei
1 ui
50 gram boter
2 grote eetlepels ketjap
100 ml water

Werkwijze

Meng het gehakt met kruiden en ei goed door elkaar.
Maak van het gehakt ongeveer 10 balletjes. 
Smelt de boter in de braadpan.
Bak de gehaktballetjes met de ui rondom bruin.
Voeg 2 eetlepels ketjap en 100 ml water toe en laat alles ongeveer
20 minuten sudderen.





Weet je wat heerlijk is bij dit gerecht mosterd honing saus, makkelijk zelf te maken.

Mosterd honing saus

Benodigdheden

2 grote eetlepels mayonaise
2 theelepels grove mosterd
2 theelepels honing
en eventueel een augurk in kleine stukjes.

Werkwijze

Meng dit alles door elkaar en smullen maar!




Het word nog lekkerder met zelfgemaakte gebakken aardappeltjes! 

Gebakken aardappeltjes

Benodigdheden

1 kilo geschilde bilstar aardappelen
30 gram boter
2 grote lepels olijfolie
en kruiden naar smaak

Werkwijze

Kook de aardappelen ongeveer 8 minuten en giet ze daarna af en laat ze even afkoelen.
Snij de aardappelen in kleine stukjes.
Doe de boter en olijfolie in de koekenpan samen met de aardappeltjes en bakken maar.
Kruiden op het laatste erbij.


Serveer er een heerlijke salade bij! 
En EETSMAKELIJK!